Corsica, here we come!
21 augustus 2017 - Viareggio, Italië
Vandaag begint formeel om 16.00 uur de ACSI reis naar Corsica. Tot die tijd kon iedereen doen wat hij/zij wilde. Wij gingen met onze kapotte caravanspiegel naar de receptie van de camping en zij belde een caravandealer. Deze had spiegels op voorraad en wij kregen het adres van een bedrijf in Lavoria (Pisa). Het was wel een stukje rijden maar dan kan je ook wat van de omgeving zien. We kochten wel mooie spiegels en hopen dat deze ook weer vele jaren mee gaan.
Om 16.00 uur kwamen we bij elkaar en begon een voorstellingsronde. Er zijn totaal 21 equipes, waarvan 2 reisleiding. We denken dat het een leuke groep is waarvan de meesten rond onze eigen leeftijd zitten. Daarna een wijntje of een sapje en nog wat uitleg over de route van morgen. We moeten echt om 05.00 uur vertrekken.
De routes staan in een mooi routeboek met veel uitleg over de te rijden routes. Dit soort reisorganisaties probeert altijd mooie routes uit te zetten waar ook nog van alles onderweg is te zien. We rijden echt niet met 21 caravans of campers achter elkaar, dat kan ook gevaarlijke situaties opleveren. Meestal rijd iedereen zelf of in kleine groepjes van 2 of 3 caravans. Ieder op zijn eigen tempo: er is tijd genoeg.
Daarna nog even lekker zwemmen want is weer ruim 30 graden. En we rolden onze luifel op en ruimten nog wat spullen op zodat we morgenvroeg snel en gemakkelijk weg kunnen. Het zal dan nog wel donker zijn....
Om 19.00 uur begon de gebruikelijke welkomstmaaltijd. Die was netjes verzorgd maar tot 22.30 uur op harde stoelen zitten is niet goed voor onze kontjes. Het hoort er allemaal bij en zo leer je de anderen in de groep een beetje kennen. Het zal wel lang duren voor ik die namen met de personen kan combineren. Iolanda is daar wel goed in, zelf vind ik het lastig. Maar op den duur ken je de mensen wel waar je iets meer 'klik' mee hebt.
Op dit moment is een gigantische herrie op de camping naast ons. Veel disco en karaoke en zo. Maar wel leuk voor degenen die daar zijn. Om 24.00 uur houdt het op, dus nog een uurtje 'meegenieten'.

XX
Fijne reis en die voorzichtig.